Tekst - monoliet vloeren

Monolietvloer

In de praktijk worden verschillende begrippen gebruikt. Monoliet betonvloer, monolithische betonvloer, gepleisterde betonvloer, gevlinderd beton; een betonvloer waarvan het oppervlak, direct aansluitend aan het storten en verdichten, in één arbeidsgang glad wordt afgewerkt door mechanisch afspanen. Dit mechanisch afspanen gebeurt met vlindermachines, waardoor het ook wel vlinderen wordt genoemd. Het oppervlakte wordt met spanen mechanisch geschuurd en afgepleisterd. De vloer is glad afgewerkt en er hoeft in een later stadium geen afwerklaag of dekvloer te worden toegepast. De betonvloer en het vloeroppervlakte vormen zo één monoliet geheel. 

Medewerkers gespecialiseerd in afwerking staan op het moment van storten op afroep beschikbaar. Onze afwerkploeg is hierbij (groten)deels afhankelijk van de observatie van de stortploeg. Dit vraagt vakbekwaamheid en duidelijk handelen van beide ploegen. Het bepalen van het juiste moment in het verhardingsproces van de beton is erg belangrijk. Het verhardingsproces is afhankelijk van factoren als omgevingstemperatuur, betonsamenstelling en luchtvochtigheid. Het tijdstip van de afwerkploeg (vlinderploeg) moet zo worden gekozen dat er gestart kan worden met de werkzaamheden, maar nog voldoende tijd over is om een gelijkmatige kwaliteit over het gehele vloeroppervlakte te krijgen.  
Indien gewenst wordt er bij het afwerken een slijtlaag aangebracht in de toplaag. Tijdens het spanen wordt de vloer dan ingestrooid.

Plaatsen waar de machines niet bij kunnen, zoals kanten, rond buizen en bij inritten worden handmatig afgewerkt. De kwaliteit welke wij leveren wordt niet enkel bepaald door de vakbekwaamheid in mechanische afwerking. De vakbekwaamheid en gedrevenheid van onze medewerkers zit hem ook in aandacht en oog voor afwerking én het geheel. In bestaande situaties wordt zo nodig schoon gemaakt of gebruik gemaakt van bescherming van materialen. Omdat niet enkel de betonvloer aandacht verdient. Het uiteindelijke resultaat van een monoliet afgewerkte vloer is een gladde, duurzame vloer met een hogere dichtheid. 

Voor een goed eindresultaat moet worden gezorgd dat het vocht in de vloer niet te snel uittreedt. Daarvoor is nabehandeling van de vloer van groot belang. Deze is erop gericht dat het vocht wordt vastgehouden en er dus sprake is van een optimale uitharding van de vloer. 
Hiervoor zijn 3 opties mogelijk, namelijk de vloer onder water zetten, folie op de vloer aanbrengen en – het meest toegepast- het aanbrengen van curing compound. 
Mocht er een hogere dichtheid gewenst zijn dan met monoliet afwerking mogelijk, dan kan de vloer worden na behandeld middels het impregneren van de beton. Graag helpen wij u bij het bepalen van de juiste toepassing. 
 

Mels Renes Betonvloeren logo
Mels Renes Betonvloeren
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
mels-renes-betonvloeren-kelders-bouw-infra
Kelders, bouw en infra

Kelders, bouw en infra

Meer info
mels-renes-betonvloeren-industrie
Industrie

Industrie

Meer info
mels-renes-betonvloeren-bedrijfshallen
Bedrijfshallen en laadkuilen

Bedrijfshallen en laadkuilen

Meer info
mels-renes-betonvloeren-particulieren-woning
Particulieren, winkel en horeca

Particulieren, winkel en horeca

Meer info
mels-renes-betonvloeren-agrarisch
Agrarisch

Agrarisch

Meer info

Onze referenties

In de categorie├źn hiernaast kunt u doorklikken naar een impressie van onze werkzaamheden. Bent u een project aan het voorbereiden? Wij denken graag met u mee over de uitvoering van de betonwerkzaamheden.

Copyright © 2024 Mels Renes Betonvloeren | Site-Index | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM