Tekst - Historie

Historie

Een echt familiebedrijf met hart voor de bouw!

De naam van het bedrijf zegt het al, Mels Renes is de grondlegger van ons bedrijf. 
Al op jonge leeftijd had hij interesse in bouwen, was nieuwsgierig en ontwikkelde door te doen meer inzicht en ervaring. Waar het werk eerst dicht bij huis was deed de mond op mond reclame z’n werk en van het één kwam het ander! 

1977
Op 16 jarige leeftijd ging Mels werken bij een metselaar om het daadwerkelijke vak te leren. Naast zijn werk als metselaar nam Mels nog steeds zelf opdrachten aan, echter nu vaak samen met een vriend welke timmerman was. Zo bleef hij zich ontwikkelen op diverse vlakken binnen de bouw en werden de opdrachten steeds groter.
Helaas overleed zijn leermeester enkele jaren later. Mels was enig werknemer en kreeg het aanbod het bedrijf over te nemen. Van de nood werd een deugd gemaakt en zo ontstond de eerste officiële  stap tot een eigen onderneming in 1984.

1984
De eerste grote opdrachten kenmerkten zich als metselwerken, maar daarnaast ook overig bouwkundig werk. Na een aantal jaren kreeg Mels de vraag of hij ook beton kon storten. Mels had dit nog nooit gedaan, maar met de opgedane ervaring en opportunisme ging hij er vanuit dat dit hem moest lukken en nam de klus aan. Zo geschiedde en werd in de Achterbroek in Berkenwoude de eerste betonvloer gestort. Dit resulteerde in een succes waarop kort daarna een volgende vloerenklus zich aandiende en de bal begon te rollen.

1995 
In 1995 werd het besluit genomen te stoppen met metselen en zich geheel te gaan richten op het realiseren van betonvloeren. Doordat het aanbod toenam, alsmede ook de vraag om grotere vloeren te realiseren. Dit bracht echter ook met zich mee dat er meer medewerkers benodigd waren en zo groeide de onderneming. Meer werk, meer voorbereiding en administratie. 
Ina, de vrouw van Mels, nam dit deel voor haar rekening waardoor verdere ontwikkeling van de onderneming mogelijk werd.                                                                                       
                                                                                                                                                                                                                                                                                      

2006
In 2006 deed de oudste zoon Patrick Renes zijn intrede in het bedrijf. Ook Patrick had van jongs af aan aardigheid in de bouw. Een bouwkundige opleiding en vele uren werk in de avonden en weekenden bij een ijzervlecht- en funderingsbedrijven vormden een goede basis om zich nu ook te gaan richten op betonvloeren. De eerste jaren in de leer als onderdeel van een ploeg. Na enige tijd ging ook Patrick zelfstandig op pad. Hierdoor groeide het bedrijf en werd het mogelijk grotere en meer vloeren uit te voeren. Ook Patrick combineerde in zijn begin jaren, net als zijn vader, storten en vlinderen. De groei van de onderneming bracht meer materieel met zich mee. Ook dit deel van het bedrijf, het onderhoud en reparatie van de machines en het materiaal nam Patrick op zich.

2011
Omdat het wagenpark groeide werd er in 2011 een nieuwe loods gebouwd. Er ontstond behoefte aan meer efficiënt gebruik van een ruimte. De mogelijkheid om auto’s gemakkelijker in ploegendiensten op verschillende tijden in- en uit te rijden,  te laden en te lossen, ruimte voor opslag en een werkplaats waren de primaire wensen. Daarnaast werd met het oog op de toekomst een kantine en een kantoor gerealiseerd.

 

2016
De huidige bouw vergde de afgelopen jaren meer en meer voorbereiding en begeleiding. Daarnaast kwamen er meer aanvragen van specialistische en grotere werken. Om goed paraat te staan voor de toekomst werd besloten het team uit te breiden op het gebied van calculatie en werkvoorbereiding. Coen Wouda deed vanaf dit moment zijn intrede als vast aanspreekpunt en ondersteuning van de uitvoering. Met 23 jaar ervaring extern, als uitvoerder van diverse middelgrote civiele werken een goede toevoeging aan het team. Vanaf dit moment werd ook het nieuwe kantoor in ons nieuwe bedrijfspand betrokken.

2017
De jongste zoon, Richard, had altijd veel interesse voor techniek en reparatie. Naast zijn baan als hydrauliek monteur en keurmeester, hielp hij al een aantal jaren met het onderhoud van het wagenpark en de machines. Waar nodig viel hij wel eens in bij het storten en vlinderen. In 2017 heeft hij zijn baan opgezegd om ook aan te sluiten bij onze onderneming. Naast, veelal het storten, is hij nu de spil van de technische dienst.

Heden
Inmiddels bestaat ons team uit 15 tot 25 man welke dagelijks variërende werkzaamheden uitvoeren zowel regionaal als landelijk, met af en toe een project in de België. Grotendeels bouwen we op een vaste klantenkring. Door onze ervaring staan we inmiddels goed bekend bij diverse opdrachtgevers in de (Utiliteit-)Bouw, Industrie, Infra, Agrarisch sector, alsmede bij vele particulieren.

Mels Renes Betonvloeren logo
Mels Renes Betonvloeren
Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in
mels-renes-betonvloeren-kelders-bouw-infra
Kelders, bouw en infra

Kelders, bouw en infra

Meer info
mels-renes-betonvloeren-industrie
Industrie

Industrie

Meer info
mels-renes-betonvloeren-bedrijfshallen
Bedrijfshallen en laadkuilen

Bedrijfshallen en laadkuilen

Meer info
mels-renes-betonvloeren-particulieren-woning
Particulieren, winkel en horeca

Particulieren, winkel en horeca

Meer info
mels-renes-betonvloeren-agrarisch
Agrarisch

Agrarisch

Meer info

Onze referenties

In de categorie├źn hiernaast kunt u doorklikken naar een impressie van onze werkzaamheden. Bent u een project aan het voorbereiden? Wij denken graag met u mee over de uitvoering van de betonwerkzaamheden.

Copyright © 2024 Mels Renes Betonvloeren | Site-Index | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM