Storten betonvloer
Belangrijk voor een betonvloer is een goede voorbereiding. Na het verkrijgen van de opdracht wordt met het uitvoeringsteam van de opdrachtgever de werkzaamheden besproken. Daarnaast vormt de betoncentrale een cruciale rol in het geheel. Hiervoor onderhouden wij ook met hen een goede communicatie. O.a. onderstaande aspecten zijn van belang.
- Welke eisen zijn gesteld aan de vloer?
- Welke factoren spelen mee op de bouwplaats?
- Welk jaargetijde en weersinvloeden zijn van invloed?
- Op welke factoren kan een betoncentrale sturen?
- Hoe kunnen we de werkzaamheden veilig uitvoeren?
- Zijn er overige factoren van invloed op het eindresultaat?
Het maken van de daadwerkelijke betonvloer begint met de stort. Het is belangrijk, naast tekeningen en voorbereiding, de situatie in de praktijk te bekijken. Zodra onze stortploeg op de bouw aankomt bekijken zij de situatie, overleggen indien gewenst met de aanwezige uitvoerder, en bepalen de juiste werkwijze voor de bestaande situatie. De vloer als onderdeel van het geheel. De vakbekwaamheid en bredere(algehele) bouwkennis van onze medewerkers is hierbij een belangrijke factor. Een voor ons bedrijf veel gehoord compliment waar we trots op zijn!
Als de werkwijze van deze dag is bepaald beginnen ze met storten. Er wordt gebruik gemaakt van een laser om de hoogte en vlakheid van de vloer te bepalen. Eén persoon binnen de ploeg is verantwoordelijk voor de maatvoering en zal deze continu controleren. Handmatig wordt waar nodig de vloer nog geharkt.
Om luchtbellen in de specie zo veel mogelijk te voorkomen en aanwezige lichtere en zwaardere stoffen (grind) in de specie zo goed mogelijk te verdelen, wordt gebruik gemaakt van trilnaalden en/of trilplaten. Door de vloer op de juiste manier te trillen verdicht de betonspecie.
Grofweg kunnen we betonnen vloeren in 2 categorieën onder verdelen. Ruwe betonvloeren of een monoliet afgewerkte betonvloeren